Om skidanläggningen

Skriv ut

Granbergets skidanläggning

Telefon: 0247-22330

E-postadress: granberget@leksand.se

Markus Andersson

  • Enhetschef
  • markus.andersson@leksand.se
  • 0247-805 19

Granbergets familjevänliga skidanläggning består av sju nedfarter med hoppline och gratis barn- och nybörjarlift. Från toppen utgår över 30 kilometer maskinpreparerade skidspår för klassisk och fri stil. Elljusspåret är 5,5 kilometer långt.

Granbergets skidanläggning är ett smart val för hela familjen. Den alpina delen hålls samman av ett liftsystem med kapacitet på 2 500 personer i timmen, vilket garanterar korta kötider och mycket skidåkning. Den längsta nedfarten är 1 200 meter.

Spårkarta

Skidspår

Vårt moderna snösystem gör att vi kan erbjuda pistmaskinpreparerade skidspår tidigt på säsongen. Spåren leder fram genom natursköna stråk och ett 5 km långt elljusspår garanterar skidåkning även kvällstid. Den som inte hastar fram och jagar kilometer tar matsäck och åker till slogboden i Granbergs fäbodar, eller tar Länkenspåret till Utsikten där vyn över Leksand och kyrkan är betagande.

Skidshop och uthyrning

Närbild på skidhjälm och slalomskidor som ligger i snön

Här hittar du allt som behövs för en lyckad dag i backen! Köp eller hyr. Du bestämmer.

I butiken hittar du alpina skidor, längdskidor samt snowboards som passar alla, från nybörjare till avancerade åkare. Välj mellan komplett utrustning med skidor, pjäxor och stavar eller enstaka produkter.

  • Ha alltid koll på din skostorlek, vikt och gärna längd när du kommer för att prova utrustning.

Butiken drivs av Utesport!

Restaurang

Hamburgare och pommes frites.

Vår meny bygger på enkla men goda rätter i varierande smak som ska passa alla innan, under och efter ett besök i backen.

Restaurangen drivs av Hotell Siljansnäs!

Flera grillplatser

Har du med egen matsäck finns flera eldstäder med ved, bänkar och bord i direkt anslutning till pisterna.

Värmestuga och toaletter

I anslutning till serveringen finns toaletter och Granbergets värmestuga där man kan äta medhavd matsäck. Värmestugan är utrustad med mikrovågsugn.

På toppen, vid elljusspårets start, finns en värmestuga och torrtoalett.

Fritt wifi

I restaurangen och värmestugan finns det fritt WiFi.

Hitta till Granbergets skidanläggning

För att komma till dalstationen åker du till Alviksvägen mellan Grytnäs och Almo. I byn Alvik följer du skyltarna till Granbergets skidanläggning. Från Alvik är det drygt 1,5 kilometer.

Parkeringen på Granbergets topp

För att komma till parkeringar och spåren på toppen åker du till Siljansnäsvägen mellan Leksand och Siljansnäs. I byn Grytnäs följer du skyltarna till skidspår. Från Grytnäs är det knappt fem kilometer till toppen.

På toppen finns tre parkeringar: A, B och C.

  • C-parkeringen är den första du kommer till. Därifrån hittar den lättaste åkningen med spår till Granbergs fäbodar eller till Utsikten.
  • Från B-parkeringen är det fortfarande hyfsat lätt åkning om man åker neråt.
  • Från A-parkeringen är det mera backar.

Sidan uppdaterad: 2023-11-15