Om skidanläggningen

Skriv ut

Granbergets skidanläggning

Telefon: 0247-22330

E-postadress: granberget@leksand.se

Markus Andersson

  • Enhetschef
  • markus.andersson@leksand.se
  • 0247-805 19

Granbergets familjevänliga skidanläggning består av sju nedfarter med hoppline och gratis barn- och nybörjarlift. Från toppen utgår över 30 kilometer maskinpreparerade skidspår för klassisk och fri stil. Elljusspåret är 5,5 kilometer långt.

Granbergets skidanläggning är ett smart val för hela familjen. Den alpina delen hålls samman av ett liftsystem med kapacitet på 2 500 personer i timmen, vilket garanterar korta kötider och mycket skidåkning. Den längsta nedfarten är 1 200 meter. 

Skidspår

Vårt moderna snösystem gör att vi kan erbjuda pistmaskinpreparerade skidspår tidigt på säsongen. Spåren leder fram genom natursköna stråk och ett 5 km långt elljusspår garanterar skidåkning även kvällstid. Den som inte hastar fram och jagar kilometer tar matsäck och åker till slogboden i Granbergs fäbodar, eller tar Länkenspåret till Utsikten där vyn över Leksand och kyrkan är betagande.

Service och restaurang 

I direkt anslutning till pisterna kan du hyra eller köpa utrustning, gå på skidskola och äta i vår restaurang. Har du med egen matsäck finns flera eldstäder med ved, bänkar och bord.

Värmestuga och toaletter

I anslutning till serveringen finns toaletter och Granbergets värmestuga där man kan äta medhavd matsäck. Värmestugan är utrustad med mikrovågsugn.

På toppen, vid elljusspårets start, finns en värmestuga och torrtoalett.

Fritt wifi

I restaurangen och värmestugan finns det fritt WiFi.

Hitta till Granbergets skidanläggning

För att komma till dalstationen åker du till Alviksvägen mellan Grytnäs och Almo. I byn Alvik följer du skyltarna till Granbergets skidanläggning. Från Alvik är det drygt 1,5 kilometer.

Parkeringen på Granbergets topp

För att komma till parkeringar och spåren på toppen åker du till Siljansnäsvägen mellan Leksand och Siljansnäs. I byn Grytnäs följer du skyltarna till skidspår. Från Grytnäs är det knappt fem kilometer till toppen.

På toppen finns tre parkeringar: A, B och C.

  • C-parkeringen är den första du kommer till. Därifrån hittar den lättaste åkningen med spår till Granbergs fäbodar eller till Utsikten.
  • Från B-parkeringen är det fortfarande hyfsat lätt åkning om man åker neråt.
  • Från A-parkeringen är det mera backar.

Sidan uppdaterad: 2022-06-01