Om skidanläggningen

Skriv ut

Granbergets skidanläggning

Telefon: 0247-22330

E-postadress: granberget@leksand.se

Enhetschef

Markus Andersson

Telefon: 0247-805 19

E-postadress:

Besöksadress: -

Granbergets familjevänliga skidanläggning består av sju nedfarter med hoppline, lekland och gratis barn- och nybörjarlift. Från toppen utgår över 30 kilometer maskinpreparerade skidspår för klassisk och fri stil. Elljusspåret är 5,5 kilometer långt.

Granbergets skidanläggning är ett smart val för hela familjen. Den alpina delen hålls samman av ett liftsystem med kapacitet på 2 500 personer i timmen, vilket garanterar korta kötider och mycket skidåkning. Den längsta nedfarten är 1 200 meter. 

Läs mer om utförsåkning

Köp liftkort

Skidspår

Vårt moderna snösystem gör att vi kan erbjuda pistmaskinpreparerade skidspår tidigt på säsongen. Spåren leder fram genom natursköna stråk och ett 5 km långt elljusspår garanterar skidåkning även kvällstid. Den som inte hastar fram och jagar kilometer tar matsäck och åker till slogboden i Granbergs fäbodar, eller tar Länkenspåret till Utsikten där vyn över Leksand och kyrkan är betagande.

Läs mer om våra skidspår

Service och restaurang 

I direkt anslutning till pisterna kan du hyra eller köpa utrustning, gå på skidskola och äta i vår restaurang. Har du med egen matsäck finns flera eldstäder med ved, bänkar och bord.

Värmestuga och toaletter

I anslutning till serveringen finns toaletter och Granbergets värmestuga där man kan äta medhavd matsäck. Värmestugan är utrustad med mikrovågsugn.

På toppen, vid elljusspårets start, finns en värmestuga och torrtoalett.

Webbkameror på toppen, vid skidspåret och dalstationen

Vi har tre webbkameror som visar Granberget från toppen, vid skidspåret och dalstationen.

Se våra webbkameror

 

Sidan uppdaterad: 2021-12-02